SAP KULLANICILARI DERNEĞİ

Fiori ile SAP’de Mobiliteye Yepyeni Bir Bakış Açısı Geliyor

Fiori ile SAP’de Mobiliteye Yepyeni Bir Bakış Açısı Geliyor

SAP sistemlerinizi şu sıralar mobilite fonksiyonları ile genişletmek istiyor ve temel süreçlerinizi sistemdeki standart onay mekanizmaları ile uyumlu şekilde kullanıyorsanız, Fiori isimli ürün mutlaka incelenmesi gereken uygulamalar arasında.

Geçtiğimiz aylara kadar mobilite tarafında Sybase uygulamalarını inceleyenler, Fiori’de biraz daha farklı bir alt yapının söz konusu olduğunu hemen fark edecekler. Öncelikle uygulama HTML5 tabanlı çalışıyor ve böylece tek bir uygulamada iOS, Android gibi farklı işletim sistemlerindeki telefonlar ve tabletler aracılığıyla aynı ekranlara erişmenin mümkün olduğu belirtiliyor. Kullanılan teknoloji ile her değişen ekran büyüklüğündeki model için düzenleme yapmaya gerek kalmadığının altı çiziliyor. Yine HTML5 tabanlı bir uygulama olmasından dolayı kullanılan standart masa üstü ve diz üstü bilgisayarlarda da uygulamayı web tarayısı ile çalıştırmak da mümkün.

Fiori ile gelen yeni bir anlayış ise tek bir uygulama paketi içerisinde birden fazla farklı modül ve sürece ait uygulamaya sahip olmak. Uygulama aslında birçok alt uygulamaya geçiş yapan bir ana ekrandan oluşuyor.

Fiori uygulamaları kendi içerisinde ERP, CRM, SRM, SCM, HR uygulamaları olarak ayrılıyor. 25 uygulama arasında en çok dikkat çekenler ise SAS onayları, SAT onayları, HR izin talepleri, seyahat talepleri, seyahat masrafı girişleri ve bu süreçlere ait onaylar şeklinde. İlk etapta Fiori 25 uygulamayı kapsayacak şekilde yayınlandı, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaların ürüne dahil edilebileceği de konuşuluyor.

SAP ve Google’ın ortak bir çalışması olarak lanse edilen Fiori, mobilite projelerindeki kararlarımızı tekrar gözden geçirmemize yol açabilecek kadar avantajlı bir uygulama alt yapısı gibi gözüküyor.

SAP Fiori’nin tanıtım videolarına ulaşmak ve daha fazla bilgi almak için https://experience.sap.com/fiori ,http://www.saphana.com/docs/DOC-3570http://scn.sap.com/docs/DOC-41598 adreslerine erişebilirsiniz.

SAP Fiori üzerine Release Note, Installation Guide gibi yardım dökümanlarına ulaşmak için dehttps://experience.sap.com/fiori adresine gitmeniz yeterli.

Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili olarak bir kullanıcı grubu etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz. Fiori süreci üzerine tecrübe ve yorumlarınızı lütfen bizlerle paylaşın.

Saygılarımla,

Kerem Karabiber
SUGTURK - Genel Başkan

E-Posta: kerem.karabiber@sugturk.org

Abone Ol

E-Posta adresinize gelecek olan doğrulama linkine tıklamayı unutmayınız.
Gelecek ekrandaki bilgileri de doldururmanızı rica ediyoruz.

      Linkedin SUG TURK
Şifremi Unuttum
Copyright by SUGTURK