SAP KULLANICILARI DERNEĞİ

EhP’ler ile Gelen Yeni Teknolojiler: Crystal Reports Add-on ve Nakisa Embedded Orgchart Visualization

EhP’ler ile Gelen Yeni Teknolojiler: Crystal Reports Add-on ve Nakisa Embedded Orgchart Visualization

Kısaca EhP olarak tanımlanan Enhancement Package’lar, SAP Netweaver sistemlerine yüklenen yeni versiyon paketleri olarak tanımlanabilir. SAP, ECC 6.00 sürümü itibariyle yazılımında yeni versiyonlar ile gelecek fonksiyonaliteleri ayrı ayrı aktive edilebilecek şekilde bir güncelleme stratejisi oluşturdu ve her bir yeni versiyonu EhP paketleri olarak yayınladı. Bu yeni stratejide amaç, yeni versiyonlara eklenen tüm ek fonksiyonalitelerin aynı anda aktif olmamasıydı. Böylece güncellemeler sonrasında test süreleri oldukça kısaldı ve SAP müşterileri sadece ihtiyaçları olan yeni fonksiyonaliteleri aktive ederek devreye aldılar.

Bu ay sizlerle ECC 6.00 versiyonunda olmayan, ancak yüklenen EhP’ler ile gelen iki yeni teknolojiden bahsetmek istiyorum. Bu teknolojilerden ilki kusursuz görüntü kalitesinde raporlar almayı sağlayan Crystal Reports eklentisi.

Crystal Reports eklentisi EhP 3 ile devreye alınabilen bir teknoloji. Bu teknoloji bugün SAP GUI aracılığıyla aldığınız tüm ALV raporlara yeni bir görünüm özelliği kazandırıyor. Bu özellik sayesinde ALV olarak görüntülediğiniz bir raporu anında Crystal Reports formatında görüntüleyebiliyor ve dilerseniz bilgisayarınıza PDF formatında çıkartabiliyorsunuz. Bu teknolojiyi kullanmaya başlamak için temelde iki adımı gerçekleştirmek gerekiyor. İlk adımda ‘Crystal Reports Add-On for Business Suite Applications’ isimli Add-on lokal bilgisayarınıza kurulmalı, program service.sap.com içerisinde downloads bölümünden indirilebiliyor. Add-on’u kurmadan önce bilgisayarınızda mutlaka GUI’nin kurulu olması gerekiyor. Sonrasında ise Basis uyarlamaları içerisinden ALV’ler için Crystal Reports kullanımını sağlayan uyarlamanın aktive edilmesi gerekli. İki adımı tamamladıktan sonra ALV raporları çalıştırıp görünüm seçenekleri içerisinden Crystal Reports formatına geçiş yapabilirsiniz. Özellikle üst yöneticilere güzel bir dosya formatında raporlama yapmak isteyenler için önerebileceğimiz bir teknoloji.

Nakisa Embedded Org Chart ise EhP 5 ile gelen yeni bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde, MSS uygulamalarını kullanıyorsanız ekibinizi görüntüleyebildiğiniz yeni bir alternatif daha ana sayfanıza ekleniyor. Nakisa tarafından SAP ECC kullanıcıları için geliştirilen bu ek özellik sayesinde çalışanlarınızı bir organizasyon şeması şeklinde de görüntülemek mümkün oluyor. Yalnız bu teknolojiyi devreye almak için biraz daha fazla efor sarfetmek gerekli. Öncelikle bu teknoloji için gerekli olan add-on’u HR sisteminize SAINT işlemi aracılığıyla yükleyerek, sonrasında da ilgili servis paketleri ile güncellemeniz gerekiyor. Devamında işin uzmanı bir danışman tarafından yapılması gereken düzenlemeler de mevcut. MSS altyapısını hali hazırda kullanan firmalar için oldukça ilgi çekecek bir teknoloji olacağını düşünüyorum. Bu teknolojiye ait ekran görüntülerini merak ederseniz SCN’dehttp://scn.sap.com/community/erp/hcm/blog/2012/04/24/mss-embedded-org-chart-visualization-free-ehp5-with-mss-add-on linkine gidebilirsiniz. Ekranlar üzerinden temel fonksiyonalite ve görseller kısaca anlatılmış.

Güncellemeler sonrasında o kadar fazla yeni fonksiyonalite geliyor ki zaman zaman bazıları dikkatlerden kaçabiliyor. Yeni fonksiyonaliteleri devreye alırken bu teknolojileri de değerlendirmenizi mutlaka tavsiye ederim.

Konuyla ilgili sorularınız olursa Linkedin’deki grubumuza katılarak sorunuzu bizlere iletebilir veya info@sugturk.orgadresine e-posta gönderebilirsiniz.

Saygılarımla,

Kerem Karabiber
SUGTURK - Genel Başkan

E-Posta: kerem.karabiber@sugturk.org

Abone Ol

E-Posta adresinize gelecek olan doğrulama linkine tıklamayı unutmayınız.
Gelecek ekrandaki bilgileri de doldururmanızı rica ediyoruz.

      Linkedin SUG TURK
Şifremi Unuttum
Copyright by SUGTURK